PvdA fractie bezocht DIG050

De fractie van de PvdA heeft afgelopen maand januari verschillende werkbezoeken gebracht aan maatschappelijke instellingen. Zo werd de Stichting DIG050, ook bekend als de Computerbank, ook bezocht. Stichting DIG050 is een kleinschalige dagbesteding in Midden-Groningen. Doordat de DIG050 een Algemene Voorziening is, kan iedereen die woonachtig is in de gemeente Midden-Groningen, zonder indicatie gebruik maken van de activiteiten van DIG050.

De dagbesteding van DIG050 is ooit begonnen als computerproject, waarbij oude computers opgeknapt werden en beschikbaar gesteld aan mensen die zelf geen computer konden kopen. Dat was vele jaren geleden. DIG050 is flink gegroeid en naast de computers zijn er ook andere activiteiten. Er wordt gekookt, geknutseld, geschilderd maar ook even aanschuiven voor een kopje koffie is mogelijk. De mensen van DIG050 helpen bezoekers waar ze kunnen. Soms met hulp bij een digitale aanvraag en soms helpen ze door alleen maar even te luisteren.

DIG050 levert computers en laptops voor het Meedoenfonds en ook werken ze samen met scholen. Deze computers worden door de mensen van de dagbesteding klaargemaakt en men zorgt dat er de juiste programma’s op zitten.Jaarlijks zorgt DIG050, in Groningen en Midden-Groningen er voor dat vele honderden kinderen een goed werkende laptop hebben voor hun school.

De fractie van de PvdA is onder de indruk van het goede werk van de Computerbank en de vele Activiteiten die daar samen met vrijwilligers en mensen van de dagbesteding plaatsvinden.

Deel naar jouw media!