Regio: Healthy Ageing tour op 10 april

De gemeente Groningen is op Goede Vrijdag 10 april het decor van de derde etappe van de Healthy Ageing Tour voor vrouwen en de tweede rit van de junior-vrouwen. Beide ritten starten in het Groninger Stadspark en hebben een aankomst in Ten Boer. Hiermee is het complete programma voor de jubileum-editie van deze vijfdaagse etappekoers met deelname uit de hele wereld bekend. De start is voorzien in het Stadspark in Groningen. Zowel het vertrek als de ploegenpresentatie vindt plaats op de statige Concourslaan. De finish en huldigingen zijn in Ten Boer.

Vanuit de start in Groningen rijden de rensters door Haren, Engelbert, Harkstede, Kolham, Froombosch en Schildwolde naar de plaatselijke ronde door Ten Post, Ten Boer en Sint Annen. De elite vrouwen starten om 13.00 uur en rijden een afstand van 133 kilometer. Daarbij inbegrepen zijn de drie plaatselijk omlopen in Ten Boer, waar op de Blinkerdlaan rond 16.15 uur de finish is. De junior vrouwen starten om 9.45 uur met de finish rond 12.00 uur en rijden een afstand van 74 kilometer.

Dit jaar is de 10e editie van het evenement en opnieuw komt de hele wereldtop van het vrouwenwielrennen naar Groningen. Teams als Boels-Dolmans, CCC-Liv, Trek-Segafedo, Movistar en WNT-Rotor hebben hun komst al toegezegd. Meer informatie is te vinden op www.healthyageingtour.nl.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl