Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Regio: ombouwplan Wedeka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen neemt deel aan de Gemeenschappelijke Regeling Wedeka. Hier werken ongeveer 100 mensen uit de voormalige gemeente Menterwolde op grond van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw).

Dit zijn mensen die een dusdanig verstandelijk, geestelijk of lichamelijk gebrek hebben dat zij slechts onder bepaalde omstandigheden kunnen werken.

Door de invoering van de Participatiewet in 2015 is de instroom in de Wsw stopgezet. Daarnaast is de Rijksvergoeding per werknemer in de Wsw structureel lager geworden. Dit heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering van Wedeka en leidt tot een, in de jaren oplopend, negatief bedrijfsresultaat. De kosten van dit negatieve bedrijfsresultaat wordt door de gemeenten betaald.

De gemeenten die deelnemen in de GR Wedeka en Wedeka hebben de afgelopen jaren nagedacht over een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Er zijn een aantal scenario’s geanalyseerd en beoordeeld. Er is gekozen voor een ombouwscenario. Het college en de raad nemen nu kennis van het ombouwscenario. Voor de uitvoering van het ombouwscenario moet de GR op een aantal punten worden aangepast.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter