Regio: Spirittocht 14 mei

Op zaterdag 14 mei a.s. organiseert de wandelsportvereniging Spirit uit Delfzijl voorde 75e maal haar bekende Spirittocht. Er kan worden gewandeld op de afstanden 5 – 10 – 15 – 25 – 30  en 40 km. De routesvoeren de wandelaars langs een aantal mooie plekjes in en om Delfzijl en omgeving. Zo beginnen alle afstanden vanaf sporthal De Ringen met een route door oud-west naar de wandelpromenade langs de haven om vervolgens via de Keerweerbrug  langs het stadsstrand en de dijk in noordelijke richting te wandelen, waarbij de 5 km. bij het Ede Staal-monument de dijk verlaat en de 10 km. bij Ladysmith. De andere afstanden lopen door naar Nansum om vervolgens via Marsum naar Appingedam te lopen. Hier gaat de 15 km. via het bosplan terug naar Delfzijl, terwijl de langere afstanden door Appingedam gaan, met bij het Gouden Appeltje een rust- en controlepost. De 25 km.-afstand gaat daarna nog via Tjamsweer een rondje maken langs het damsterdiep om in Tjamsweer terug te keren, waar Spirit een tent-rust heeft ingericht. De 30 en 40 km. gaan vanaf de Eekwerderdraai richting Eenum, om daarna Leermens en een rustgelegenheid bij  visrestaurant De School aan te doen, om vervolgens via Oosterwijtwerd terug te keren naar Tjamsweer, waar ook deze lopers gebruik kunnen maken van de eerdergenoemde tent-rust. Tot slot gaan ook deze afstanden via Appingedam en het bosplan terug naar Delfzijl.

Vanuit de sporthal De Ringen kunnen de 30 en 40 km.-lopers starten tussen 8.00 u en 9.00 u., de 25 km. lopers tussen 8.30 u. en 9.30 u.  terwijl de overige afstanden, (individuele wandelaars en groepen) mogen starten tussen 9.00 u. en 14.00 u. . Voor alle deelnemers, die de tocht volbrengen, ligt er na afloop, indien gewenst, een prachtige herinnerings-medaille klaar.

De w.s.v. Spirit hoopt dat er weer een groot aantal wandelliefhebbers aan de start zal verschijnen, niet alleen uit Delfzijl, maar ook uit de rest van de drie noordelijke provincies. Het startbureau, in de instructiezaal van de sporthal De Ringen, is op zaterdag 14 mei geopend vanaf  7.30 u. Voor meer informatie kan men contact opnemen met het secretariaat van de w.s.v. Spirit, dat is te bereiken via tel.nr. 0596 – 610726 of via wsvspirit@gmail.com, terwijl men natuurlijk ook terecht kan op de website van Spirit : www.wsvspirit.nl .Voor de w.s.v. Spirit is de 75e Spirittocht de 1e van een drietal wandel-evenementen. Op Pinksterzondagmorgen 5 juni wordt  voor de 29e  maal de Pinkster Zeedijk Wandeltocht georganiseerd, terwijl als laatste evenement van 20 t/m 23 juni a.s. nog  de 72e Avond Vier Daagse wandeltochten in Delfzijl op het programma staan. Inschrijven voor deze laatste twee evenementen kan via de website www.wsvspirit.nl.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter