Regio: Techniekmeiden doedag PIT

Op 8 maart jl. organiseerde Passie in Techniek een speciale dag voor de meisjes uit klas 3 en 4 met een technisch profiel. De techniekmeiden van de afdelingen BWI (Bouw, Wonen en Interieur), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en M&T (Mobiliteit en Transport) van het Winkler Prins beleefden samen met hun techniekdocenten een leerzame doe dag onder de noemer: gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Met deze unieke actie op internationale vrouwendag werden de meiden op een leuke manier geattendeerd op de mogelijkheden die de technieksector c.q. de technische opleidingen hen biedt. Dit is ook een van de speerpunten van Passie in Techniek (PIT), een samenwerking tussen Winkler Prins Veendam, het Aletta Jacobs College Hoogezand en technische bedrijven in de regio. Het werd georganiseerd door PIT en drie samenwerkingspartners.

De dag begon voor de leerlingen uit Veendam met een workshop schilderen op school. Die werd georganiseerd door de Schildersvakopleiding Assen. Daarna stond een bedrijfsbezoek bij AP in Kolham op het programma. AP is een paneelbouwer die zich met grote passie inzet voor de ontwikkeling en innovatiekracht van de energiewereld. Toen door naar Royal Bodewes Shipyard in Hoogezand voor een rondleiding over de werf. Honderd jaar geleden bouwde men hier de eerste gemotoriseerde vrachtschepen voor zee en binnenvaart. Innovatiestaat ook bij Bodewes hoog in het vaandel, nu gaat het om grote veranderingen naar de vergroening van de scheepsbouw.

Binnenkort volgt in het kader van techniekpromotie een programma om de meisjes uit de onderbouw vmbo van beide scholen te motiveren. Girls’ Day op 7 april a.s. laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven. Ook hierbij zijn een aantal samenwerkingspartners van PIT betrokken.

Deel naar jouw media!