Rondwandeling Gemeenteraad door Woldwijck

Afgelopen zaterdag was de gemeenteraad van Midden-Groningen op bezoek in de wijk Woldwijck in Hoogezand. Dit als onderdeel van de dorps- en wijkbezoeken die de raad regelmatig aflegt om de gemeente nog beter te leren kennen. In Woldwijck hebben de raadsleden meer gehoord over de wensen, zorgen en initiatieven van inwoners in de wijk.

De start van het bezoek was in Woldwijckcentrum. Vervolgens heeft de raad onder begeleiding van Stichting Platform Woldwijck een rondwandeling gemaakt door de wijk. De verschillende bewonerscommissies gaven daarbij op locatie toelichting over hun ideeën en initiatieven. Zo heeft de raad onder meer gekeken bij de voormalige locatie van basisschool Het Ruimteschip, waar nu Oekraïners worden opgevangen. Ook diverse inwonersinitiatieven, zoals de speeltuintjes en de fietscrossbaan, maakten deel uit van de rondwandeling. Het bezoek werd afgesloten met een lunch in Woldwijckcentrum, waar gelegenheid was om informeel met elkaar in gesprek te gaan.

Het bezoek aan Woldwijck was het vierde dorps- en wijkbezoek van deze raad. De raadsleden hebben eerder al Kolham, de Schilddorpen (Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem) en Meeden en Muntendam bezocht. In de komende periode zal de raad ook langsgaan in andere dorpen en wijken in de gemeente.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email