Rutger Kopland klaar in mei

Onlangs namen de leraren van het Rutger Kopland Voortgezet Onderwijs (VO) Eemsdelta een kijkje in hun nieuwe school in Siddeburen. Wat eerder de OBS De Springplank was, wordt verbouwd door Fledderman Bouw, uit Siddeburen, tot het nieuwe Rutger Kopland VO Eemsdelta. De oude school is helemaal leeg gehaald, verduurzaamd en aardbevingsbesteding gemaakt. Een gedeelte van het gebouw is gesloopt en er is nu een extra verdieping bovenop. In totaal krijgen 180 leerlingen onderwijs in het nieuwe gebouw.
Wethouder Drenth: ”Het Scholenprogramma, waar ook het Rutger Kopland Voortgezet Onderwijs (VO) Eemsdelta onderdeel van is, is hiermee bijna klaar.” Hij geeft aan dat hij blij is dat het Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen blijft. “Onderwijs in de dorpen is namelijk erg belangrijk voor de regio.”
De heer Wieringa, bestuurder van de Stichting VO Eemsdelta, waar het Rutger Kopland onder valt, is trots dat er een nieuwe duurzame school komt. Voor de leerlingen en leraren is het een prettige leer- en werkomgeving.
Half mei 2023 staat gepland dat de Rutger Kopland klaar is. De school gaat in het nieuwe schooljaar open, dit zal op dat moment ook gevierd worden.
Deel naar jouw media!