Sappemeer: Nieuwe tuin St. Jozef geopend

23 september is de nieuw ingerichte tuin van Zonnehuis St. Jozef in Sappemeer officieel geopend. Tevens werd er een geschonken kunstwerk onthuld en was er een presentatie over de nieuwe inrichting van de begane grond. Clustermanager David Hegeman verrichte in de tuin de aftrap, waar veel bewoners, familie, collega’s en buren aanwezig waren. Grote stukken gras werden vervangen door nieuwe bestrating bij de ingang, gevarieerde beplanting en brede, rolstoeltoegankelijke wandelpaden. Stichting Vrienden van Zonnehuis St. Jozef heeft deze metamorfose financieel mogelijk gemaakt.

De oudste bewoonster, mevrouw Gringhuis-Mik (97) opende de tuin officieel met het doorknippen van het lint. Bewoner Gerrit Roelvink (92) schonk het beeld ‘In Vogelvlucht’ aan Zonnehuis St. Jozef. Voordat hij in het Zonnehuis kwam wonen, stond het beeld in zijn eigen tuin. Het beeld werd officieel onthuld door zijn kleinkinderen, Nathan en Jolie.

Binnen konden belangstellenden een presentatie van de nieuwe begane grond bekijken. Het restaurant dat tegenwoordig wordt gerund door Werkpro, zal een volledige restyling krijgen. Ook het winkeltje en de ruimte waar de kapper en de pedicure zitten, zullen aangepakt worden. Al een paar jaar zit Zonnehuis St. Jozef in transformatie van grootschalig naar kleinschalig wonen. De woon-zorg verdiepingen zijn al helemaal vernieuwd. Naar verwachting wordt in november gestart met de begane grond.

‘De bewoners hebben genoten van deze middag en dat is waar we het voor doen’, vertelt activiteitenbegeleidster Ellen Huisman. ‘De vernieuwde tuin is een prachtig plekje geworden, waar het aangenaam vertoeven is.’

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl