Siddeburen: Raad bezocht Schilddorpen

Afgelopen zaterdag bezocht de gemeenteraad van Midden-Groningen de Schilddorpen (Hellum, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Steendam en Tjuchem). De gemeenteraad wilde kijken hoe inwoners meer betrokken kunnen worden bij de besluitvorming over hun omgeving. Het wijkbezoek aan de Schilddorpen was hiervoor de eerste aanzet. Het wijkbezoek begon bij het MFC in Siddeburen. Van hieruit ging de gemeenteraad per bus een bezoek brengen aan de overige dorpen. Onderweg en in de dorpen gaven betrokken inwoners een toelichting over de onderwerpen die spelen in hun dorp(en). Elke dorp heeft z’n uitdaging en z’n sterkte punten, uiteraard werd in Overschild gesproken over de schrijnende problemen rondom de aardbevingsproblematiek.

Herstel van vertrouwen en het vergroten van de betrokkenheid tussen de lokale overheid en haar inwoners staat overal hoog op de agenda. De gemeenteraad van Midden-Groningen vindt het heel belangrijk om een sterke en wederkerige relatie op te bouwen met haar inwoners. De komende jaren gaat de gemeenteraad kijken hoe de samenwerking met inwoners vorm zou kunnen krijgen in Midden-Groningen.

De zes Schilddorpen hebben hun krachten gebundeld om een goede gesprekspartner voor de gemeente te kunnen zijn en op deze manier meer invloed te kunnen uitoefen op de ontwikkelingen in hun dorpen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de leefbaarheid, het woningaanbod, duurzaamheid en de aantrekkelijkheid van het Schildmeer/Roegwold.

Raadsleden waren zeer positief en onder de indruk van de werkzaamheden van dit initiatief. Volgende Fred Mahler van het samenwerkingsverband heeft de provincie inmiddels ook interesse getoond.

Bewoner Klaasje Pen uit Overschild:

Deel naar jouw media!