Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Siddeburen: Scheidsrechters welkom bij voetbalverenging

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Als er een prijs zou worden toegekend aan voetbalclubs voor de wijze waarop ze scheidsrechters waarderen, dan maakt vv Siddeburen grote kans om in de prijzen te vallen. De club uit de gemeente Midden-Groningen doet er al jaren alles aan om de scheidsrechters in de watten te leggen en zo waardering te geven die ze verdienen.

Open armen

Gastvrouw Gerda van der Laan van vv Siddeburen ontvangt elk weekend met open en armen de dienstdoende scheidsrechters. “Het is lang niet altijd een dankbare taak en hun rol ligt vaak onder een vergrootglas, maar de arbiters spelen een cruciale rol in de voetbalsport. We willen de KNVB- en clubscheidsrechters dan ook op een goede wijze ontvangen en echt de beste gastvrijheid bieden”, zegt Gerda van der Laan.

Na een warm welkom trakteert zede arbiters in de rust van de wedstrijd op een fruithapje, diverse soorten frisdrankjes en een heerlijke versnapering. Na afloop van de wedstrijdkrijgen de fluitisten als kers op de taart een doosMerci als blijk van waardering. Het mag geen wonder heten dat de club uit Siddeburen geen problemen heeft met het aanstellen van clubscheidsrechters.

Verschil hoe clubs de ontvangst aankleden

KNVB-leidsman Theo Hein,voorzitter van Drenthe’s grootste scheidsrechtersvereniging, spreekt vol lof over de betrokken wijze waarop vv Siddeburen de gastvrijheid vorm geeft. “Ik heb het deze maand met eigen ogenmogen ervaren. Ik was leidsman bij de wedstijd Siddeburen – Eenrum en echt onder de indruk over de persoonlijke begeleiding. Heel hartelijk en betrokken. In een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om scheidsrechters te werven en de bezetting van wedstrijd rond te krijgen, is dit heel goed nieuws”, zegt Hein. Hij spreekt uit eigen ervaring. “Er is welverschil over de manier waarop clubs met scheidsrechters omgaan. Bij de ene club word je als scheidsrechter in de watten gelegd, en bij sommige andere moet je het min of meer zelf maar uitzoeken.”

Prettig gevoel

Ook Ferry Hooge uitHollandscheveld, die begin deze maand de wedstijd Siddeburen (zon) Actief in goede banen leidde, is onder de indruk. “Bij aankomst op het sportpark is het al direct duidelijk dat de club gastvrijheid hoog in het vaandel heeft. Ongeacht hoe de wedstrijd is verlopen blijft dat zo tot het moment dat je het sportpark verlaat en met een prettig gevoel huiswaarts keert.” Hein en Hooge hopen dat meerdere verenigingen het goede voorbeeld van vv Siddeburen zullen volgen.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter