Slochteren: uitreiking sportstimuleringsprijs 2016

De gemeente Slochteren heeft sinds 2007 de Sportstimuleringsprijs. Dit is geen sportprijs voor de beste of hoogste sportieve prestatie van een inwoner uit onze gemeente in het afgelopen jaar. Het is nadrukkelijk een stimuleringsprijs waarmee we de genomineerden willen stimuleren door te gaan met hun sport.

Dit jaar zijn er twee sporters genomineerd voor de Sportstimuleringsprijs van de gemeente Slochteren. Volleyballer Daan Nijeboer en grasbaancoureur Rick Grasdijk zijn beide zeer grote talenten die dit jaar zijn opgevallen door hun prestaties.

Juryrapport

Rick Grasdijk, 15 jaar, afkomstig uit Froombosch

Rick doet sinds 2011 namens Motorclub Siddeburen mee aan grasbaanraces. In deze jaren heeft hij zich in de verschillende motorklassen opgewerkt naar een vaste waarde in de landelijke top van zijn leeftijdsgroep. Voor de Nederlandse Kampioenschappen heeft hij negen podiumplaatsen behaald in twaalf wedstrijden. Hiermee is hij uiteindelijk derde geworden in het eindklassement. Kroon op het afgelopen jaar was de overwinning in het Friese Houtigehage waar hij het op moest nemen tegen de zwaardere motorklassen. Door zijn overwinning heeft hij hier de titel “jongste grasbaankoning van Houtigehage” behaald, een groot succes voor een jonge racer als Rick.

Komend jaar stapt Rick over naar de 250 cc klasse waar de competitie uiteraard nog zwaarder zal worden. Dat hij deze overstap al op zijn vijftiende maakt geeft al aan dat Rick tot de grote talenten in zijn sport behoort.

Daan Nijeboer, 16 jaar, afkomstig uit Lageland

De familie Nijeboer uit Lageland is geen onbekende van de Sportstimuleringsprijs. Broer Thijs Nijeboer was reeds genomineerde voor de prijs in 2014. Door de prestaties van Daan in het afgelopen jaar is hij dus het tweede gezinslid dat in aanmerking komt. Daan speelt in Groningen bij volleybaltopper Lycurgus waar hij de rol van Libero in het veld vervult. Daarnaast is Daan een talentvolle beachvolleyballer waardoor hij afgelopen jaar is opgevallen.

In augustus heeft Daan meegedaan aan de Europese Kampioenschappen Beachvolleybal voor spelers onder 18 jaar. Hier is hij samen met Noah Aerts negende geworden. In eigen land heeft hij bij de Nederlandse kampioenschappen voor spelers onder 19 jaar de tweede plaats behaald. Deze prestaties tonen aan dat hij met zijn zestien jaar al in de oudere leeftijdsklassen tot de top in Nederland behoort.

Bij het zaalvolleybal zat Daan in 2016 bij de wedstrijdselectie van Lycurgus in het Champions League toernooi, het hoogste niveau van het Europese clubvolleybal. Uit deze selectie blijkt dat Daan ook in de zaal een grote toekomst voor zich heeft. Standaard speelt hij al in het tweede team van Lycurgus terwijl hij eigenlijk nog jeugdspeler is.

Winnaar van de sportstimuleringsprijs 2016

De jury wil benadrukken dat de beoordeling erg lastig was vanwege de compleet verschillende sporten die de talenten beoefenen. Beide hebben reeds toonaangevende prestaties geleverd en zijn erg ambitieus met het oog op hun toekomstige sportcarrière.

Omdat Daan zich nu al staande weet te houden tussen de topspelers van Lycurgus en klaargestoomd wordt voor het hoogste volleybalniveau, heeft de jury ervoor gekozen om de sportstimuleringsprijs 2016 toe te kennen aan Daan Nijeboer!

Wethouder Woortman over de sportstimuleringsprijs van Slochteren.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl