Slochteren: vrijwilligersprijzen weer uitgereikt

Gisteravond zijn de vrijwilligersprijzen in de gemeente Slochteren weer uitgereikt. Het Lokaal Compliment, de Vrijwilliger van het Jaar en de Jonge Vrijwilliger van het Jaar.

Juryvoorzitter Geert-Jan ten Brink las het juryrapport voor. Alle genomineerden kregen een taartbon en de winnaars kregen een geldbedrag en beeld met inscriptie.

Onderstaand het overzicht van de winnaars en de motivaties:

VRIJWILLIGERSPRIJZEN GEMEENTE SLOCHTEREN
LOKALE COMPLIMENTEN
o Aanmoedigingsprijs (€ 250,-): Stichting MFC Siddeburen i.o.
Hoewel deze stichting in oprichting is vindt de jury dit initiatief een aanmoediging waard. De grootte en de complexiteit van dit initiatief spelen hier een rol in. Deze stichting is bereid een grote investering te doen in hun dorp. Het herbestemmen van een gebouw en het oprichten van een MFC heeft de nodige voeten in aarde. Dit vergt geduld, tomeloze energie en enthousiasme van de betrokkenen. Met als uiteindelijk resultaat een prachtig gebouw waar het dorp elkaar kan ontmoeten. Wat een fantastische inzet.

De derde prijs (€ 500,-): Scouting Fraeylema
Alom bekend om hun bereidheid zich in te zetten voor hun gemeenschap. Ze helpen waar ze kunnen, ze kunnen de vraag bijna niet aan. De jury noemt Scouting Fraeylema sympathiek. Als je eenmaal bent verbonden met Scouting Fraeylema blijf je verbonden. Ouders zijn uitermate betrokken en veel van de huidige vrijwillige leiders/begeleiders zijn zelf opgegroeid bij deze scouting club. In een tijd van computers, ipad’s en mobiele telefoons acht de jury het van groot belang dat kinderen buiten zijn. Scouting Fraeylema is hiervoor een fantastisch boegbeeld.

o De tweede prijs (€ 750,-): Stichting Instructiebad Slochteren
Dit jaar bestaat zwembad de Tobbe 50 jaar. Al 21 jaar wordt dit zwembad gerund door vele vrijwilligers, die vele uren zwemplezier verzorgen. Wat een voorbeeld voor andere zwembaden. Een begrip in Slochteren en gevormd tot ontmoetingsplek in het dorp. In de laatste 5 jaar zijn er ontzettend veel verbeteringen aangebracht in het zwembad. Er is veel verbouwd en bijvoorbeeld een speelvoorziening aangelegd in de tuin. Hierin houden de vrijwilligers van de Tobbe rekening met energetische en sociale duurzaamheid. De Tobbe bedient vele doelgroepen en organiseert vele activiteiten. Wat een fantastisch voorbeeld.

o De eerste prijs (€ 1.250,-): Stichting Oud & Nieuw Schildwolde
De jury was unaniem. Wat een fantastisch evenement. Een voorbeeld van harmonieus een feest maken van Oud en Nieuw. Jong en oud komen samen, in verschillende tenten weliswaar, om dit feest te vieren. Het klokken luiden mag je niet missen, net als de vuurwerkshow. Niet alleen heeft het een verbindende werking in het dorp zelf, het zorgt ook dat de jeugd blijft terugkomen in Schildwolde. Een prachtig en positief voorbeeld van hoe dit feest gevierd kan worden. Dat is niet overal zo.

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2016: Ria Tepper

Waar vind je tegenwoordig nog een vrijwilliger als Ria? Een bescheiden mens met een enorm sociaal karakter. Haar aandacht voor anderen is eindeloos en haar inzet is onvoorwaardelijk.

De jury was vooral onder de indruk van de veelheid en veelzijdigheid van Ria’s bezigheden. Zo is ze bestuurslid en drijvende kracht bij Golfclub Duurswold, vrijwilliger bij de Fraeylemaborg én bestuurslid van Artotheek Kunstuitleen. Ook collecteert ze voor goede doelen. En dit alles ‘gewoon’ naast een baan van 32 uur per week.

Wat de jury extra bijzonder vond is dat Ria, ondanks haar hersenschudding vorig jaar, naast al deze werkzaamheden ook nog zorg voor haar familie draagt. Dat doet menigeen haar niet na. Ria is een voorbeeld voor velen en een inwoner om trots op te zijn.

JONGE VRIJWILLIGER VAN HET JAAR 2016
Erwin Boertien

Erwin houdt wel van een uitdaging. Hij werkt serieus en met onvermoeibaar enthousiasme aan een betere en leukere leefomgeving.

De jury prijst Erwin om zijn betrokkenheid bij de jeugd in onze gemeente. Zo heeft hij zich met het Jongerenwerk Slochteren ingezet om een uitwisseling te organiseren in Finland met als thema mensenrechten. Ook is Erwin actief in meerdere werkgroepen, waaronder Jong Goud, waar hij vele activiteiten voor jongeren organiseert. Daarnaast traint hij twee keer in de week het C-team bij vv Siddeburen.

Wat de jury bewondert in Erwin is zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Hij heeft zich ingezet om een overlastsituatie in zijn dorp tot een goed einde te brengen. Hierin laat Erwin zien dat hij, ook als het moeilijk wordt, zich hard maakt voor een fijne leefomgeving. Een voorbeeld voor ons allemaal. (foto’s: gemeente Slochteren)

lokaal-compliment-2016-3

lokaal-compliment-2016-2

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl