Sportdag bij ‘Cruyff Court’ Hoogezand

Woensdag vond bij het Cruyff Court in wijk Gorecht, Hoogezand een sportmiddag plaats van 15.00 tot 16.30 uur. In samenwerking met FC-Groningen, Donar en Lycurgus werden er sporttrainingen gegeven aan de aanwezige kinderen, iedereen was welkom. Eline Draaisma, van de Groningse volleybalclub Lycurgus, vertelde dat het doel van de middag was, om kinderen met zoveel mogelijk sporten kennis te laten maken: “Het gaat ons er niet om dat ze specifiek gaan volleyballen, basketballen of voetballen, maar eigenlijk dat ze alle sporten gaan proberen en dat ze vooral lekker in beweging komen.”

Mike van Kleef, Trainee combinatiefunctionaris, vind de Cruyff Court de ‘perfecte’ locatie voor de sportactiviteiten: “Cruyff Court staat niet alleen voor voetbal, want zo zien veel mensen het, maar het is ook een plek voor ontwikkeling.” De kinderen en jongeren leren volgens hem respectvol met elkaar omgaan, door bijvoorbeeld met elkaar te gaan voetballen of te leren hoe je een toernooi begint. “Hier in Hoogezand zijn best veel probleemjongeren, dat begint al op jonge leeftijd, daarin is die ontwikkeling erg belangrijk. Respect naar elkaar is het belangrijkste en in Hoogezand zie je dat niet altijd terug, dat proberen we met die ontwikkeling erin te krijgen”, voegt Mike eraan toe.

Van basketbalclub ‘Donar’ was Igor aanwezig. Hij genoot enorm van de kinderen: “Elke keer als ik klaar ben met een groep voel ik zoveel positieve energie. Ze zijn altijd blij en geven me de hele tijd high fives”, dat geeft veel voldoening.  Hij vindt het heel mooi dat mensen geïnteresseerd raken in basketbal, dat is voor hem dan ook een drijfveer om deel te nemen aan de sportmiddag.

Deel naar jouw media!