Start Spaarkringen Midden-Groningen

In 2024 lanceert Midden-Groningen een nieuw programma genaamd Spaarkringen. Dit initiatief, ontworpen om mensen te helpen bij het sparen en het bereiken van hun financiële doelen, biedt een kans voor diegenen die moeite hebben met sparen of meer grip op hun geld willen krijgen.

Een spaarkring is een eenvoudig concept waarbij mensen in kleine groepen samen sparen en elkaar aanmoedigen om hun doelen te bereiken. Het sparen begint al met een klein bedrag vanaf slechts €1,- per keer. Belangrijk is dat het geld van de deelnemers blijft en dat zij zelf bepalen waarvoor ze sparen.

Dennis Broekema, een van de coördinatoren van het project, legt uit: “We zijn momenteel op zoek naar deelnemers. Over een maand zullen de eerste spaarkringen van start gaan. Met dit programma willen we mensen ondersteunen bij het behalen van hun spaardoelen.”

Het Spaarkringen-project is een samenwerking tussen Kwartier Zorg & Welzijn, de Kredietbank Midden-Groningen en Stichting Cash2Grow. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Groningen.

Als je geïnteresseerd bent in deelname, kun je contact opnemen met Dennis Broekema via e-mail (d.broekema@kwartierzorgenwelzijn.nl) of telefonisch (06 1555 4509).