Succesvolle periode Museum

De afgelopen kerstvakantie was het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek behalve op de vrijdag, zaterdag en zondag eveneens op de woensdag- en donderdagmiddag geopend. Dit was voor het museum een erg succesvolle periode. In totaal wisten zo ’n 225 bezoekers het museum in de kerstperiode te vinden.

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in het dorp van Trein & Tram (Zuidbroek) mag zich sowieso verheugen op een sterk toenemend aantal bezoekers. Zelfs zo erg dat extra vrijwilligers nodig zijn om dit allemaal in goede banen te leiden.

Om die reden heeft het museum de januari-maand omgedoopt tot vrijwilligersmaand. Gedurende een aantal dagen in januari zijn er extra activiteiten, gericht op de bestaande vrijwilligers, maar vooral ook om nieuwe vrijwilligers te werven. Zo is er een informatiemarkt voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze leuke middagmarkt kunnen geïnteresseerden kennismaken met een diversiteit aan vrijwilligerswerk. In het station zijn daarvoor informatiepunten waar de vrijwilligers enthousiast vertellen over hun werk bij het NNTTM.
Natuurlijk kunnen de mogelijke vrijwilligers, behalve de treinsimulator en modelbaan ook de vaste expo en de expo’s ‘De trein van Lego’ en ‘Tragische Treinreizen’ bezichtigen.

Deel naar jouw media!