Trein- en trammuseum Zuidbroek

Onze verslaggever is vandaag( vrijdag 16 juni ) bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek geweest. Het museum is eigenaar van het monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865, in dit station zit tevens het museum gevestigd. We praten met directeur en oprichter Rowin Penning van het museum over de diverse projecten die bij hen in Zuidbroek gehouden worden.

Er is in het spoorwegmuseum veel te bezichtigen, voor elk wat wils, denk hierbij aan diverse wisselexposities en de grote modelspoorbaan van de ‘ModelRailGroep’ in Veendam. Daarnaast beschikt het trein- en trammuseum over een nieuw item in de zogenoemde stijlkamer: “Dit is de voormalige werkruimte van de stationschef en daar hebben we op dit moment een interactief beeldscherm geplaatst, waardoor bezoekers wat uitleg krijgen over alle onderwerpen en voorwerpen die in de ruimte staan”, vertelt Rowin Penning. “Op die manier proberen we deze toch wat stoffige ruimte meer interactief te maken voor iedereen”, voegt hij eraan toe.

Naast het nieuwe ‘item’ in de werkruimte van de stationschef, heeft het museum ook nog voldoende andere ideeën. Zo willen ze in het gebouwen gaan uitbreiden voor nog meer interactiviteiten én hopen ze aan de buitenkant van het museum nog extra nieuwe ‘gebouwtjes’ te bouwen. Het museum in Zuidbroek telt momenteel 55 vrijwilligers, maar is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Vanaf vrijdag 16 tot zondag 18 juni is het bovendien genieten voor vader in Midden-Groningen en omstreken. Het is museum is namelijk vanwege  ‘Vaderdag’ gratis geopend voor hen, mits ze vergezeld worden door een betalende medebezoeker.

Deel naar jouw media!