Uitreiking Cambridge Engels certificaten Aletta

Op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand zijn woensdagmiddag de certificaten Cambridge Engels uitgereikt. Dit schooljaar hebben 77 leerlingen de lessen Cambridge Engels gevolgd op 5 verschillende niveaus: PET voor de brugklas, pre-FCE voor de 2e klas, FCE voor de 3e klas, pre-CAE voor de 4e klas en CAE voor de 5e. De CAE-leerlingen hebben dit jaar ook het officiële C1 Cambridge examen in Groningen afgelegd. Alle leerlingen die examen gedaan hebben, zijn hier voor geslaagd, waarvan één leerling met C2-niveau. Ook is er dit jaar een Mavo leerling geslaagd.

De leerlingen werden toegesproken door de teamleider van de hv bovenbouw, mevrouw Weeber. De geslaagden werd een Cambridge schoolcertificaat uitgereikt door de docenten van het AJC Cambridge Junior College Team, de dames Fansa en Zuijdervliet en docent Engels, mevrouw Wegman.

Volgend jaar mogen de geslaagden een niveau hoger de lessen volgen. De leerlingen die dit jaar FCE hebben gehaald kunnen nu naar dit uiteindelijke doel gaan toewerken: Cambridge Advanced English (CAE), een internationaal erkend certificaat.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl