Viscompetitie in Gorechtpark

Op 19 juli 2023 was er in het Gorechtpark in Hoogezand een viscompetitie. Deze competitie werd georganiseerd door Stichting POSO, die zich vooral richt op senioren. De competitie ging onder leiding Daan Hulsebos, vrijwilliger bij POSO en lid van Hengclub Foxhol.

“Stichting POSO organiseert verschillende activititeiten; fietstochten, klootschieten, scootmobieltochten en dus ook vissen. En dat voldoet wel aan een behoefte, want we hebben gemiddeld rond de 30 aanmeldingen. We hebben elk jaar een competitie van vier wedstrijden, en ze betalen elke keer 2 euro inschrijfkosten. We gaan aan het eind van de middag langs alle deelnemers om de score te berekenen. Alle deelnemers bewaren de vissen in een leefnet die door ons is goedgekeurd. Tijdens de berekening kijken we naar de combinatie van de aantal vissen en naar het gewicht van de vissen. Aan de hand van een puntensysteem wordt dan de volgorde bepaald.” vertelt Daan Hulsebos

Deelnemers hoeven zich van te voren niet aan te melden. ze kunnen zich opgeven bij de vijver zelf. Als eis dienen ze in bezit te zijn van een leefnet van minimaal 2,5 meter lang en 40 cm doorsnee. De viscompetitie is een activiteit die heel laagdrempelig is om aan mee te doen. Stichting POSO zet zich in voor alle senioren in Midden-Groningen.

Deel naar jouw media!