Woldwijckcentrum houdt 1e Stamppot-Afhaal-Dag

In Hoogezand organiseert het Woldwijckcentrum op dinsdag 25 november de eerste Stamppot-Afhaal-Dag. Het idee komt van Dennis, die normaal de Verse Vries-maaltijden verzorgt. Samen met zijn zoon kookt hij verse andijviestamppot met spekjes, worst en jus. Buurtbewoners kunnen tussen elf en vier uur langskomen om een portie af te halen voor 3 euro 50.

Het centrum hoopt dat de actie een jaarlijkse traditie wordt.

Eten Woldwijckcentrum

Hoogezand – Op dinsdag 25 november organiseert het Woldwijckcentrum in Hoogezand voor het eerst een Stamppot-Afhaal-Dag. Het idee komt van Dennis, die normaal de Verse Vries-maaltijden in het centrum verzorgt.

“Dennis en zijn zoon gaan dan koken, en mensen kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur langskomen om een portie af te halen,” vertelt Trudy van het Woldwijckcentrum. “Het gaat om een versbereide stamppot andijvie met spekjes, verse worst en jus.”

De actie is bedoeld om buurtbewoners op een laagdrempelige manier samen te brengen én iets lekkers te bieden in de koude maanden. Voor €3,50 per portie kan iedereen aanschuiven of de maaltijd meenemen naar huis.

Trudy kookt al jarenlang vrijwillig in het centrum: “Ik ben 72 en vind het nog steeds heerlijk om voor mensen te koken. Vandaag maak ik karbonade met spruitjes en een lekker toetje voor zo’n twintig mensen. Ze komen hier uit de buurt, van de Sterrenflat en omgeving, ouderen, alleenstaanden maar ook echtparen.”

De organisatie hoopt dat de Stamppot-Afhaal-Dag een succes wordt en uitgroeit tot een jaarlijkse traditie.