Zeilkampioenschap Zuidlaardermeer

Vanaf vrijdag 8 september 2023 wordt er op het Zuidlaardermeer in Kropswolde het Open Nationale Kampioenschap zeilen gehouden. Het evenement trekt zeilers uit alle omstreken. Er worden in totaal 4 wedstrijden gevaren, waarvan de beste zeiler uiteindelijk met de winst ervandoor gaat.

“Het mooie van dit evenement is dat iedereen mee mag doen. Dit is de enige klasse ter wereld waar iedereen met fysieke of mentale verschillen gewoon mee kan doen. Je ziet hele jonge mensen maar ook wat oudere mensen, maar ook mensen die misschien een been missen of misschien een verstandelijke beperking hebben. Op het water maakt het allemaal niet uit, iedereen is dan gelijk.” verteld Gerard Vloothuis, voorzitter van Zeilvereniging Zuidlaardermeer.

Wij zijn een zeilvereniging die al vanaf 1928 actief is hier in Kropswolde. Veel mensen zijn opgegroeid met het Zuidlaardermeer en dat maakt het ook meteen een stukje cultureel erfgoed. Vanaf het terras van onze vereniging kijk je heel het Zuidlaardermeer over, en dat maakt het heel uniek.

Deel naar jouw media!