‘Zomerzeilkamp’ in Steendam

De zeilvereniging in Steendam organiseert deze zomer een ‘zomerzeilkamp’ aan het Schildmeer. Kinderen tussen de zeven en dertien jaar oud, die in het bezit zijn van een zwemdiploma, mogen drie dagen verblijven bij de vereniging. Zeillessen worden afgewisseld met leuke spellen en gezellige momenten. Zaterdag 29 juli tot en met maandag 31 juli belooft een leerzaam en gezellig kamp te worden.

Het is het tweede jaar dat de zeilvereniging het zeilkamp organiseert: “Vorig jaar was het een groot succes, kinderen vroegen al of we dit jaar opnieuw een zeilkamp gingen doen”, vertelt Sven Buikema, zeiltrainer en bestuurslid van de vereniging in Steendam. Zo’n acht zeilinstructeurs zullen de cursisten leren hoe je het beste een zeilboot kunt besturen en hoe je het zeil versteld. Ervaring is niet nodig voor de deelnemende kinderen, ze hoeven ook niet lid te zijn van de zeilvereniging.

Naast de instructeurs zullen er ook andere vrijwillige medewerkers aanwezig zijn die ervoor zorgen dat alles goed verloopt, ze zorgen onder andere voor het eten en drinken. “Voor ongeveer 200 euro kunnen de kinderen drie dagen zeilen, inclusief eten, drinken en een slaapplek”, aldus Sven.

Volgens Sven Buikema vindt de zeilvereniging dat het zeilen leuk moet zijn: “Zo’n kamp is natuurlijk heel leerzaam, maar ook heel gezellig. Dat vinden we als vereniging het belangrijkste. Het programma en de avondspellen worden nog even geheimgehouden, maar volgens zeiltrainer Sven, kunnen de kinderen denken aan onder andere nachtzeilen wanneer het schemerig wordt, in een paar grote boten.

Het belooft een gezellige en unieke ervaring te worden. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.zeilverenigingschildmeer.nl of een e-mail sturen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl.

Deel naar jouw media!