Zuidbroek krijgt padelbanen in Eurohal

Op vrijdag 5 april opent Padelclub Nederland een nieuwe locatie in Zuidbroek, met vier overdekte panoramische padelbanen. Padelclub Nederland breidt uit met een nieuwe vestiging in een deel van de Eurohal in Zuidbroek. Deze locatie ligt vlakbij het Van der Valk hotel en direct aan de A7 en is dus goed bereikbaar. Deze nieuwe vestiging markeert de vijfde locatie voor de keten Padelclub Nederland en is ook de eerste in Groningen. Binnen in de padelhal vind je vier gloednieuwe indoor panoramische padelbanen en een comfortabele loungeruimte.

De ruimte, die vroeger een sporthal was, heeft een grondige renovatie ondergaan. De hele ruimte werd volledig afgebroken en leeggehaald voordat de vloeren en muren een aanzienlijke transformatie ondergingen. Er is geen spoor meer over van de oude sporthal. Naast het inrichten van de 4 padelbanen is er ook een complete loungeruimte geïnstalleerd. Deze lounge, met uitzicht op de banen, biedt de perfecte gelegenheid om even je schoenen te verwisselen, rackets of ballen te huren/kopen of gewoon te genieten van het kijken naar andere padelspelers. “We maken gebruik van het Playtomic reserveringssysteem. Via de Playtomic app of website kun je gemakkelijk een baan reserveren.” zegt Padel club Nederland.

Jans de Vries, de voorzitter van de naastgelegen tennisvereniging Aloë in Zuidbroek, heeft onlangs vernomen van plannen om padelbanen te realiseren, wat anderhalve week geleden werd medegedeeld. Hij benadrukt dat padel momenteel erg populair is en dat dit mogelijk concurrentie kan vormen voor hun vereniging. Op de vraag of de vereniging zelf heeft overwogen om padelbanen aan te leggen, antwoordde De Vries als volgt: “We hebben er wel eens over gesproken om zelf padelbanen te realiseren, maar we bevinden ons in een ingewikkelde situatie. We opereren op grond van Van der Valk en de gemeente Midden-Groningen heeft daar een recht van opstal. Wij hebben slechts een gebruikersovereenkomst met de gemeente. Op dit moment zijn we bezig met investeringen voor all-weather tennisbanen, zodat we het hele jaar door kunnen tennissen. En dan komen deze plannen er tussendoor, dat maakt het lastig. Een samenwerking had een optie kunnen zijn, maar daarover hebben we niets gehoord.”

“We hebben momenteel 120 leden, inclusief jeugdleden. Als een deel van hen besluit over te stappen naar padel, wordt het moeilijk voor onze vereniging om te overleven. In dat geval zou het handig zijn geweest als we zelf padelbanen hadden.”

Padelclub Nederland laat weten dat de nieuwe locatie in Zuidbroek op 5 april open gaat. Dit zal individuen in staat stellen om elke week op een vaste dag en tijd een baan te bemachtigen. Daarnaast heb je de mogelijkheid hebben om een padelracket te huren of ter plekke ballen te kopen. Kijk voor meer informatie over de verschillende tarieven op www.padelclubnederland.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl