Zuidbroek: Pakjesdag

In het Overijselse dorp De Krim was het al jaren een traditie, Pakjesbezorgdag. In 2007 kwam een inwoner uit dat gebied wonen in Zuidbroek en stelde voor om een soortgelijke actiedag in Zuidbroek op te zetten. Gelijk vanaf het begin was het een breed gedragen actie in het dorp. Dit jaar is het alweer het vijftiende keer dat de pakjes bezorgd zullen worden, jaarlijks worden rond de zeven honderd pakjes aan huis bezorgd.

Het concept is opmerkelijk, de verrassingspakjes worden door ouders, grootouders en andere inwoners van Zuidbroek gekocht en ingepakt en vervolgens ingeleverd bij een inleveradres van de organisatie. Uiteindelijk gaan de pakjes mee op transport en worden huis aan huis bezorgd bij de kinderen van Zuidbroek, door Sinterklaas en z’n pieten. De pieten caravaan bestaat dit jaar uit zo’n vijftig pieten.

We zijn blij dat we dit jaar weer kunnen gaan dansen met elkaar, Corona was toch wel lastig. Dit jaar kunnen onze pieten bijvoorbeeld weer hun traditionele dansacts uitvoeren, aldus vrijwilliger, Lijda Bijma.

De start van de pakjes bezorg dag bij de Aldi, om elf uur.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl