Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: van der Veen lijsttrekker

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het Afdelingsbestuur van de PvdA Midden-Groningen heeft voor de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022 de ontwerpkandidatenlijsten bekend gemaakt. Een externe commissie heeft het bestuur geadviseerd bij de kandidaatstelling. Het afdelingsbestuur heeft het voorstel van deze kandidaatstellingscommissie overgenomen. Op dinsdag 14 december 2021 zal de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Midden-Groningen het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst bespreken en vaststellen.

De kandidatenlijst geeft een balans weer tussen ervaring en nieuw elan en telt een vertegenwoordiging uit een de drie voormalige gemeenten die Midden-Groningen hebben gevormd. Aanvoerder van de lijst is Thea van der Veen, op dit moment fractievoorzitter met brede ervaring zowel maatschappelijk als politiek bestuurlijk, met als tweede man Henk Flederus, die zich in de huidige fractie heeft ontwikkeld tot dé financiële woordvoerder, aldus het bestuur.

Onderstaand de kandidaten;
1. Thea van der Veen, Hoogezand;
2. Henk Flederus, Hoogezand;
3. Anneke Perdon, Kolham;
4. Jan Westerdiep, Sappemeer;
5. Anja van Duren, Muntendam;
6. Alexander Bousema, Meeden;
7. Maaike Bronsema-de Vries, Meeden;
8. Gosse Huizenga, Muntendam;
9. Irma Voogd, Overschild;
10. Nurettin Ilhan, Sappemeer;
11. Harm Loer, Noordbroek;
12. Fred Bakker, Sappemeer;
13. IJsbrand van der Leeuw, Schildwolde;
14. Hans Paul Udo, Hoogezand;
15. Rieks Folgerts, Sappemeer;
16. José van Schie, Groningen.

Op 1 januari 2018 startte een nieuw avontuur. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren werden samen de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Ook voor de PvdA betekende dit een nieuw begin. Nieuwe mensen die elkaar ontmoetten en met elkaar samen zijn gegaan voor resultaten voor alle inwoners van Midden-Groningen. De afgelopen 4 jaar heeft de PvdA in Midden-Groningen, door deelname in het College haar bestuurlijke verantwoordelijkheid genomen om, ondanks diverse bezuinigingen, van betekenis te blijven voor mensen die het moeilijk hebben. Om zo te zorgen voor meer werk, meer mensen uit de armoede te helpen, inwoners en ondernemers beter van dienst te zijn en om meer kansen te bieden in de aansluiting tussen onderwijs en werk.
In het programma voor de komende 4 jaar ligt o.a. de nadruk op wonen, duurzaamheid en het versterken van het vertrouwen in de lokale politiek. Dat laatste heeft als gevolg van diverse landelijke politieke ingrepen een deuk heeft opgelopen.

De PvdA vindt het daarbij belangrijk om, ook in Midden-Groningen, dichtbij inwoners te zijn en samen met hen de verschillende opgaven aan te pakken. Als afdeling kijken ze vooruit en gaan we met ontzettend veel energie de verkiezingen van 16 maart 2022 tegemoet!

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter