Plantencampagne ‘Bomen zijn baas’

Op 26 januari 2024 werd er op de Gemeentewerf in Slochteren veel bomen en struiken verkocht aan de bewoners van Midden-Groningen. Mensen konden aan deze campagne meedoen door middel van een aanvraag te plaatsen op de website van Landschapsbeheer Groningen. “Mensen uit de regio kunnen planten kopen en dan in de tuin neerzetten. Tevens is het heel belangrijk voor de biodiversiteit. De planten worden verkocht voor twee euro per stuk, een bewuste keuze om het erg laagdrempelig te houden.” vertelt Manon Ploeger van Landschapsbeheer Groningen.

“Het is niet alleen om Midden-Groningen een stukje groener te maken maar ook voor de bewustwording. We willen mensen stimuleren om de tuin groen(er) in te richten en daarmee de verstening tegen te gaan. Daarnaast is het ook gunstig voor de afvoer van het regenwater.” vertelt Markus Ploeger, wethouder van Gemeente Midden-Groningen

Bomen zijn baas’ wordt gesteund door de gemeente Groningen, de gemeente Het Hogeland, de provincie Groningen en de Postcode Loterij en is onderdeel van het landelijke project Plan Boom van de Natuur en Milieufederaties en LandschappenNL. Samen hebben zij als doel 10 miljoen bomen te planten in Nederland.