PvdA bevraagt treinuitval Arriva

Vandaag diende Statenlid Richart Joling (PvdA) schriftelijke vragen in met betrekking tot de treinuitval van 26 september bij Arriva. Joling diende deze vragen in naar aanleiding van bij de fractie binnengekomen informatie dat er op 26 september tien treinritten uitvielen wegens een personeelstekort bij Arriva.

De uitvallen namen op meerdere sporen in de provincie Groningen plaats, waaronder ook de trein die om 22:07 vanaf Veendam door Midden-Groningen naar de stad zou moeten hebben gereden. Op de stations Zuidbroek, Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek en Kropswolde was deze trein onder andere afwezig.

De fractie van de PVDA is op de hoogte van de wens/ambitie van Arriva om meerdere treindiensten over te nemen van de Nationale Spoorwegen, te weten 24 stoptreinen en 2 intercity´s. De Groningse PvdA maakt zich ernstige zorgen om de personeelsbezetting van Arriva, vooral nu uitvallende ritten en ambitie om uit te breiden een verschillend beeld geven van de personeelsbezetting.

Statenlid Richart Joling diende daarom vragen in om van het college te horen of het klopt dat deze bovengenoemde ritten zijn uitgevallen wegens personeelsgebrek. Ook wil Joling weten of het college van plan is Arriva op de rituitval aan te spreken en hoe het college kijkt naar de ambitie van Arriva om extra treinen te laten rijden in de toekomst, terwijl er gisteren meerdere treinen niet reden wegens personeelsgebrek.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl