Sterrenkijkavonden in Slochteren en Kolham

Inwoners van Slochteren en Kolham krijgen de kans om de wonderen van het universum van dichtbij te ervaren tijdens de Sterrenkijkavonden op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Onder deskundige begeleiding zullen telescopen worden opgesteld, waardoor bij heldere weersomstandigheden een ongekend zicht op de hemel wordt geboden.  Op deze bijzondere avonden kunnen deelnemers met behulp van krachtige telescopen de maan bewonderen en zelfs enkele van de manen van de planeet Jupiter ontdekken, die zich boven de westelijke horizon zullen vertonen. Daarnaast zullen de Pleiaden, ook bekend als het Zevengesternte, en de indrukwekkende Orionnevel met de opvallende oranje rode superreus Betelgeuze te bewonderen zijn aan de zuidelijke sterrenhemel.

“Al jaren populair, want de Landelijke Sterrenkijkdagen bestaan al 48 jaar,” vertelt amateurastronoom Wim Zijlema uit Kolham. Sterrenkijken wordt vaak in het voorjaar gehouden. Komende juli zullen we ook zonnekijken gaan organiseren, dan kunnen mensen met een telescoop naar de zon kijken.’’

In Slochteren vindt het evenement plaats op vrijdag 15 maart bij MFC Houtstek aan de Hoofdweg 9A, terwijl het op zaterdag 16 maart in Kolham belangstellenden worden verwelkomd bij Ecomotion Buitensport aan de Hoofdweg 137. Beide locaties openen hun deuren van 19.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis voor iedereen. Zelfs bij bewolkt weer staat er een interessant programma klaar, dus het belooft hoe dan ook een boeiende avond te worden voor jong en oud.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl