Terugkoppeling Dorpsvisie Harkstede

Op dinsdagavond 12 maart werd er in de Borgstee in Harkstede een terugkoppeling gegeven over de dorpsvisie die in ontwikkeling is. Tijdens deze informatieavond konden de inwoners vragen stellen aan Stichting Dorpsbelangen Harkstede. Maar ook aan procesbegeleiders van architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco.

De opgestelde dorpvisie bestaat uit twee onderdelen; lange termijn projecten en korte termijn projecten. Procesbegeleider Frank Zijlstra legt het verschil uit: ”We hebben alle ideeën gesorteerd in twee onderdelen: De kleine en makkelijk haalbare projecten en de moeilijke lange termijn projecten waar veel tijd en geld voor nodig is. Voor de korte termijn projecten moet je denken aan het verbeteren van een voetpad verbinding of het realiseren van speeltoestellen voor kinderen. Voor de lange termijn projecten is gewoon meer onderzoek en tijd voor nodig. Denk dan aan het aanleggen van een groenstrook of het realiseren van een centrumlocatie.”

“Voor elk dorp is er een starttarief van 20 duizend euro. Maar dat is voor Harkstede waarschijnlijk niet genoeg” verklaart Dieuwke Visser, NPG projectleider bij Midden-Groningen. Maar als een dorp een goed plan aanlevert, kan er een budgetvergroting plaatsvinden van maximaal 2 ton per dorp.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl