Aftrap Oktober Kindermaand

Leerlingen uit groep zes van basisschool De Zonnewijzer, in Siddeburen kregen vandaag bijzonder bezoek. Burgemeester van Midden- Groningen, Adriaan Hoogendoorn kwam hoogstpersoonlijk langs voor de aftrap van Oktober Kindermaand. Deze maand is bedoeld om kinderen tussen de 4 en 12 jaar op een laagdrempelige manier te informeren over de omgeving waar ze wonen, de geschiedenis en de cultuur. Volgens de burgemeester is het van belang dat kinderen zich hier bewust van zijn: ‘Het is een mooie actie waarbij museums, bibliotheken en borgen allerlei activiteiten organiseren waar ze op zaterdag en zondagen gratis naar toe kunnen om te leren over hun omgeving.’.

Tijdens de aftrap stelde de burgemeester de kinderen vragen over de provincie Groningen. Hierna mochten de kinderen de burgemeester zelf ook wat vragen stellen. Leerling Hannah vond het wel een beetje spannend: ‘Het is toch de burgemeester dan moet je je wel netjes gedragen. We hebben vandaag spelletjes gespeeld en ik heb de burgemeester gevraagd waar hij vandaan kwam.’.

Het is al jaren traditie dat de burgemeesters het startschot geven voor Oktober Kindermaand. Het programma is binnenkort te raadplegen via www.kindermaand.nl.

 

Deel naar jouw media!