Belangrijke overwinning v.v. Hoogezand

Blijde gezichten op sportpark de Koepel in Haren, omdat v.v. Hoogezand een zeer belangrijke 1-2 overwinning wist te behalen op de directe concurrent Gorecht, Haren. Om 15.00 uur startte scheidsrechter G. Gils de wedstrijd op het kunstgrasveld, het hoofdveld was niet beschikbaar zaterdagmiddag. Bij deze wedstrijd stond er echt wat op het spel, namelijk spelen in de nacompetitie voor behoud in de 1ste klasse F van de KNVB.

Hoogezand speelde de eerste helft één van haar betere wedstrijden deze competitie, wel verzorgd veldspel, maar doelgerichte kansen waren er maar weinig. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze de rust ingingen met de stand van 0-0.

Ook in het tweede bedrijf een beter voetballend Hoogezand. Gorecht wist wel enkele kansen te creëren, maar doelman Hoekstra speelde tevens één van zijn betere wedstrijden; een rustgevende factor in de verdediging deze goalie. In de 54e minuut een schitterende uithaal van Wyatt van Engel, wat de stand op 0-1 bracht. Topscoorder Heine Uuldriks bracht de stand in de 61ste minuut op 0-2.

De trainer van Gorecht wisselde nog een paar spelers en zodoende kreeg Gorecht ook meer kansen, dit resulteerde in de 82ste minuut de aansluitingstreffer, gemaakt door Bob Poorta. Het werd nog even ‘billenknijpen’ voor de meegereisde supporters uit Hoogezand, scheidsrechter Gils liet de teams maar liefst vijf minuten extra spelen. Tot doelpunten kwamen de ploegen echter niet meer. Eindstand 1-2.

Al met al een zeer belangrijke en nuttige overwinning voor het team van (interim) trainer, Bart van Veen van v.v. Hoogezand. Mede door de gunstige uitslagen is v.v. Hoogezand opgeklommen naar de 8ste plaats op de ranglijst. Drachterster Boys, Gorecht en Leeuwarder Zwaluwen bleven onder de ploeg van v.v. Hoogezand staan. De nacompetitie is een beetje verlaten. Uiteraard is v.v. Hoogezand er nog niet, er wachten nog drie belangrijke duels; Leeuwarden Zwaluwen (op 13/5) ONS-Sneek (20/5) en FVC (27/5). Dan weten we of de boys van Rood-Zwart ook het komend seizoen in de eerste klasse van het Zaterdag voetbal te bewonderen zijn.