Dansen met Parkinson in Hoogezand

Miranda van Toor is freelance dansdocent en geeft elke week dansles aan mensen met de ziekte van Parkinson in ontmoetingscentrum Woldwijck aan de Pleiaden 21 in Hoogezand. En er is nog genoeg plek voor dansers. De dansles is iedere vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur. ,,We beginnen elke les met koffie of thee en verzamelen daarom al om 12.45 uur. Miranda geeft namens de stichting Dans op Recept les aan mensen met een chronische pijnziekte. ,,Dansen houdt het lijf soepel. Mensen hebben er echt baat bij”, zegt ze.

,,Een vol uur plezier”, is wat Miranda garandeert. ,,Iedereen doet op z’n eigen niveau mee. Staand of zittend in een rolstoel, alle muziekstijlen komen voorbij en drempels zijn er niet.” Wie een keer een proefles wil meedoen, is van harte uitgenodigd. Mantelzorgers of begeleiders zijn uiteraard ook welkom.

Over Dans op Recept

Dans op Recept is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met Parkinson, niet- aangeboren hersenletsel en chronische pijn. Aanmelden voor de proefles kan via www.dansoprecept.nl