Derde editie van Expeditie Zuudbrouk

Dit jaar was de derde editie van Expeditie Zuudbrouk; een gezellige fietstocht door het dorp met verschillende opdrachten. Elk jaar trekt het honderden mensen, zo ook dit jaar.

De expeditie begon de ochtend bij de kantine van Voetbalvereniging ZNC, waar de deelnemers zich konden aanmelden. ”Aanmelden kon vooraf, maar je ziet ook dat veel mensen zich op het laatste moment nog bedenken en toch mee willen doen. Dat is voor ons natuurlijk geen probleem.” verklaart Sinus Schuiling. Tegen het middaguur kwamen de meeste mensen aan bij de ijsbaanlocatie in Zuidbroek. Deze was net zo als vorig jaar omgedoopt tot een verenigingsplein, waar verschillende verenigingen en stichtingen zich konden presenteren. Daarnaast was er dit jaar een extra toevoeging aan het evenement; de Highland Games, gericht op jongeren. Mensen konden onder andere bierfust werpen, hout zagen en gewichten over een muur werpen. Ook konden de kinderen djemb√© leren spelen.

Na al deze activiteiten konden mensen deelnemen aan een lopend buffet op het terrein van Dijkstra Stro en Hooi op bedrijventerrein De Gouden Driehoek, waar tevens de prijsuitreiking was van de fietstocht. De winnaar kreeg een vrijkaartje voor de feestweek Zuidbroek die in september zal plaatsvinden.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl