Dorpshuis ‘Het Aalmanshuus’

Het Aalmanshuus is hét dorpshuis van Westerbroek waar diverse activiteiten plaatsvinden. Er wordt van alles georganiseerd voor de gemeente Midden-Groningen en voor het dorp zelf.

‘Bijna elke avond zitten we vol met een vereniging en daarnaast zijn er veel commerciële activiteiten waar onze zalen voor verhuurd worden. Alles is mogelijk hier, van feestjes tot aan begrafenissen’, verteld Marion de Vries, medewerker van het dorpshuis. Op de vrijdagavonden is de bar meestal helemaal open: ‘In Westerbroek is niet heel veel te doen, maar mensen willen er toch even uit. Voor het publiek is het gezellig om even een borrel te komen drinken bij ons aan de bar, vaak zijn het ook de vaste gasten van het dorp die wekelijks terugkomen’, aldus Marion.

De meeste evenementen die plaatsvinden, worden vanuit de verenigingen zelf georganiseerd. Marion de Vries: ‘De verenigingen vragen ons dan welke datum zij de zalen kunnen gebruiken en aan de hand daarvan richten zij een commissie op. Die commissie gaat dan alles regelen; sponsoren zoeken, gemeentesubsidie aanvragen en mensen vragen om mee te doen’. Er staan al behoorlijk wat evenementen op de agenda, bijvoorbeeld een biljarttoernooi met twintig teams, een toneelvoorstelling, het driedaagse dorpsfeest en in juli het vijftigjarig jubileum van het Aalmanshuus zelf. Het dorpshuis is 50 jaar geleden geopend op 30 april 1971, dit was tegelijkertijd met de school aan de overkant. De gedachte achter het dorpshuis is dat het een huis voor iedereen is, door die gedachte kwam één van de leerlingen van die school met de naam ‘Aalmanshuus’, op die manier is de naam van het buurthuis ontstaan.

Op de website www.aalmanshuus.nl staat alle informatie over het dorpshuis en over het organiseren van evenementen bij hen. Ook hebben ze een Facebook- en Instagrampagina waar je kan zien wat er allemaal gebeurt en gepland staat.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl