Drone proef Waterschap Hunze en Aa’s

In de komende maanden zal het Waterschap Hunze en Aa’s experimenteren met het gebruik van een drone. Deze drone zal onder andere worden ingezet bij inspecties van dijken en taluds, handhavingstaken, calamiteiten, landmeetkundige werkzaamheden, het opsporen van blauwalg en beverbeheer.

Dankzij de snelle inzetbaarheid van de drone kan deze gemakkelijk moeilijk bereikbare locaties bereiken. Bovendien is de drone in staat om vanuit diverse hoeken opnames van hoge resolutie te maken. Het waterschap verwacht dat het gebruik van de drone hun effectief zal ondersteunen bij verschillende taken. Veel andere waterschappen hebben reeds positieve ervaringen met het gebruik van drones.

Onlangs heeft een medewerker van het waterschap een brevet behaald, waardoor het werken met de drone mogelijk is. De drone is inmiddels aangeschaft en zal gedurende het komende halfjaar operationeel zijn. Na deze periode zal de inzet van de drone worden geëvalueerd. Op basis van de resultaten zal het waterschap beslissen hoe ze verder willen gaan met het gebruik van drones.

 

Foto: Waterschap Hunze en Aa’s