‘Duo Trucktrekken’ in Muntendam

Zaterdag vond het ‘Duo Trucktrekken’ plaats op de Nieuweweg in Muntendam. Het evenement was georganiseerd onder de naam ‘Sterkste van Muntendam- Open Kampioenschap Trucktrekken’. Samen met Stichting O.S.O. organiseerde de Culturele Raad Muntendam de wedstrijd in het kader van de Feestweek Muntendam. De opkomst was groot dankzij het mooie weer. Jong en oud genoot de hele dag. Stichting O.S.O. organiseert met regelmaat evenementen aangaande het trucktrekken in de Provincie Groningen.

Bij het trucktrekken is het de bedoeling dat de deelnemers in duo’s de zware trucks zo snel mogelijk over de eindstreep trekken. Een losse truck weegt zo’n 8.500 kilo, voor een truck met trailer wordt daarentegen al gauw 13.000 kilo gerekend.

Harm van de Culturele raad in Muntendam vertelt dat het idee is ontstaan door activiteiten als touwtrekken en zeskampen. “Toen zijn we in contact gekomen met stichting O.S.O. en die heeft ons geholpen met het materiaal.” Er waren touwen en harnassen nodig, maar ook een aantal trofeeën. “We hebben zelf enkele trofeeën beschikbaar gesteld voor de winnaars, daarnaast heeft stichting O.S.O. ook een aantal bekers meegebracht”, vertelt Jan van de Culturele raad Muntendam.

Winnaars zijn Johnny Gruben en Walter Haan geworden samen met Sharon Knol en Elisa Hessels. 2e zijn Halvar en Lars Hummel geworden.

Het is een prachtige activiteit voor Muntendam. “We hebben genoeg reclame gemaakt en het weer werkte goed mee,  voegt Harm eraan toe. Volgend jaar komt er zeker weer een editie.

Deel naar jouw media!