Op locatie bij Natuur- en Milieueducatie

Een prachtig plek in Midden-Groningen die in de loop der jaren steeds meer is uitgegroeid tot plek waar je van alles kunt doen wat betrekking heeft op de natuur en de beleving ervan, is Stichting Natuur- en Milieueducatie in Hoogezand. Zowel jong als oud kan een bezoekje brengen aan onder andere de kinderboerderij, de natuurtuin of het hertenkamp. Ook worden er educatielessen gegeven aan scholen in Hoogezand en zijn er verschillende excursies en evenementen die ze organiseren. We gingen op bezoek om te praten met Adinha en Mariëlle van het centrum.

Adinha is werkbegeleidster bij de stichting: “We werken voor stichting WerkPro en bieden daarmee mensen met die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een plek. Dat kan heel divers zijn, we werken samen met BWRI en doen re-integratie trajecten met hen. Zo helpen we mensen die in een uitkering zitten om weer structuur en ritme te krijgen.” Ook zijn er een heleboel mensen die in de dagbesteding zitten bij de Natuur- en Milieueducatie. De werkzaamheden gaan altijd door, zo moeten onder andere de dieren op de kinderboerderij dagelijks verzorgd worden, de hokken moeten regelmatig worden verschoond, maar daarnaast moet er ook onkruid tussen de tegels vandaan gehaald worden. “Je wil dat alles er netjes uitziet, ook voor de bezoekers”, geeft Adinha aan.

Mariëlle is ook begeleidster bij het NME en vertelt meer over educatie zaken die leerlingen op kunnen doen in het centrum : “Alle scholen hier in Hoogezand komen het hele jaar door voor alle educatieve zaken om en in de natuur met dieren”. Verschillende scholen maken gebruik van de lesprogramma’s in de verschillende tuinen en op de kinderboerderij van de stichting. Iedereen is welkom om langs te komen in Hoogezand: “Je kunt hier als kleine peuter rondlopen, maar ik had laatst ook nog een klant van 95 jaar die hier iedere week komt”, voegt Mariëlle eraan toe.

Deel naar jouw media!