Extra theatervoorstelling Timmertje

De voorstelling Timmertje, over Sappemeerster  schaatsster Marianne Timmer was binnen no-time uitverkocht. Goed nieuws voor iedereen die dacht een mooie kans te zijn misgelopen: er komt een extra voorstelling op zondag 17 december.

Timmertje wordt gespeeld in de voormalige graanloodsen aan het Winschoterdiep in Hoogezand. Niet eerder werd op deze rauwe locatie een theatervoorstelling gespeeld. De locatie is uniek en extra bijzonder omdat Marianne er als kind kwam om met haar vader inkopen te doen voor de boerderij.

In 1998 leverde Marianne Timmer tijdens de Winterspelen in het Japanse Nagano een bijzondere prestatie. Ze won onverwacht bij het langebaanschaatsen twee gouden medailles. Haar prestaties, levensloop en sympathieke persoonlijkheid zijn nu, 25 jaar later, een solide basis voor een aansprekend theaterstuk op locatie.

Els Vegter en Liesbeth Groenwold kruipen in de huid van Marianne Timmer. Tessa van Roon speelt Renske Vellinga, hartsvriendin en teamgenote van Marianne. De vierde hoofdrol is voor Bas de Bruijn die de rol van Peter Mueller op zich neemt. Schrijver van het stuk is Nico van der Wijk, de regie is in handen van Ben Smit. Producenten zijn Jaap Alkema en Geert Oude Weernink in opdracht van Stichting Pandeon.

Timmertje is een productie van Stichting Pandeon, in samenwerking met Kielzog Theater en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Midden-Groningen, Provincie Groningen, Kunstraad Groningen, Scholten-Kamminga Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Kikkoman.

Tickets zijn te koop via www.timmertje.com.