Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Harkstede: Ontmoetingsbank voor Haarkes Stee

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen jaar ontstond in het centrum van Harkstede een nieuwbouwproject dat aansluit bij de Groningse omgeving: Haarkes Stee. VDM Woningen uit Drogeham ontwikkelde en bouwde hier achttien gasloze en aardbevingsbestendige woningen. Om het eindresultaat te vieren, schonk VDM Woningen op 15 september een ontmoetingsbank aan de beheervereniging van Haarkes Stee.

Gezamenlijk erf

De locatie heeft, na jaren braak te hebben gelegen, weer een sociale invulling gekregen. De woningen zijn namelijk gebouwd rondom een erf dat door de buurtbewoners wordt gedeeld. Haarkes Stee kenmerkt zich, naast dit gezamenlijke erf, door een grote variatie aan woningtypes en gevelbeelden. Het Voorhuis, geïnspireerd door een Oldambster boerderij, en de achterliggende schuurwoningen roepen een moderne variant op van het Gronings Erf die zo kenmerkend is geweest voor de regio.

Duurzaam en aardbevingsbestendig

Samen met Alex Glazenborg, stedenbouwkundige van Haarkes Stee, onthulde Jan van der Meer, directeur van VDM Woningen, het ontmoetingsbankje in het bijzijn van de bewoners. Jan van der Meer over het resultaat: ‘Wij zijn blij dat we met Haarkes Stee deze grondpositie van voormalig discotheek Skopje en boerderij Tepper hebben kunnen ombouwen tot een plek waar mensen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen kunnen wonen.‘ Met veel enthousiasme namen de bewoners van Haarkes Stee het ontmoetingsbankje in ontvangst.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter