Hellum: Datum Volleybal toernooi bekend

Jan Wolf is van van Stichting Aigenwies, het verbindende volleybaltoernooi in Hellum. Kortgeleden is de nieuwe datum namelijk vastgesteld voor de 23 editie van het volleybaltoernooi, reden om met Jan bij te praten over de toekomst van het sportieve toernooi.

Eerst bespreken we hoe de vorige 22 editie was verlopen ook in verband met corona was het spannend of het door kon gaan. Gelukkig is alles  uitstekend verlopen en was de opkomst van de teams goed te noemen en de gezelligheid die er was alle dagen voor het dorp Hellum een mooi moment. De teams komen niet alleen uit Hellum maar ook uit de omliggende dorpen en ze worden ook steeds professioneler in hun spel. Vroeger in eerder edities was het vaak in korte broek en t shirts. Maar nu zijn er ook teams met gesponsorde tenues. Het niveau is zeker omhoog gegaan.

Na de evaluatie van wat was goed en wat kan er beter is nu dus ook al een  al weer een nieuwe datum gepland namelijk: 14 en 15 juli 2023. De ervaring leert dat je vroeg moet beginnen met het organiseren van zo’n groot evenement, zorgen voor de opkomst van een aantal teams,  artiesten en bands voor ’s avonds in de tent, het reserveren van materialen. Ook ivm corona moesten ze weten of ze dit jaar groen licht kregen Dat is gelukt en afgelopen februari startten ze met al alle voorbereidingen, zoals Tenslotte nog een leuke opsteker voor de vereniging want onlangs hebben ze via de Rabo ClubSupport actie van Rabobank Stad en Midden-Groningen €531,73 mogen ontvangen dankzij alle stemmers.

Het inschrijven van volleybalteams zal ook in 2023 weer rond april / mei via de website van Stichting Aigenwies verlopen. Meedoen is laagdrempelig, dat is hun succes, iedereen die goed ter been is mag meedoen, dus op naar 23 editie van het Volleybal toernooi op de sportvelden van Hellum.

 

Deel naar jouw media!