High tea in Sint Jozef Sappemeer

Vrijdag 10 maart was er in het woonzorgcentrum Sint Jozef in Sappemeer een high tea georganiseerd voor de bewoners. In dit centrum kunnen ouderen met een indicatie intern wonen, in totaal telt het Sint Jozef zo’n 100 bewoners. Binnen deze organisatie worden regelmatig activiteiten en uitstapjes georganiseerd voor hun cliënten.

De bewoners worden onderverdeeld in twee groepen, de zogenoemde ‘aanleunbewoners’, wonen zelfstandig en hebben niet zoveel zorg nodig, maar zijn wel aanwezig bij activiteiten. Verder de cliënten, zij wonen intern in het Sint Jozef en krijgen de zorg die zij nodig hebben. Ellen Huisman werkt sinds 1991 in het woonzorgcentrum als activiteitenbegeleidster en vrijwilligers coördinator. Het was dan ook haar idee om een high tea te organiseren: ‘Ik wilde een keer iets anders organiseren, dus in het teken van de NLdoet-dagen heb ik ons aangemeld bij het Oranje Fonds en dat is toegekend’. Na deze toekenning kreeg Ellen geld van het fonds om de high tea te organiseren en een leuke middag neer te zetten. ‘Er zijn veel dingen geregeld, zoals allerlei lekkers en muzikanten’, vertelde Ellen.

Het woonzorgcentrum probeert zoveel mogelijk leuke uitstapjes te organiseren voor de bewoners, maar merkt wel dat dit een stuk lastiger is in vergelijking tot vijftien jaar geleden. ‘De doelgroep intern is heel erg veranderd. Je hebt nu een indicatie nodig om hier te kunnen wonen, dus de mensen zijn niet meer zo zelfstandig als de mensen die vroeger naar een bejaardentehuis gingen’, aldus Ellen Huisman. Toch zijn er regelmatig leuke uitstapjes of activiteiten, zo gaan ze wel eens met elkaar ergens heen om een visje te eten en wordt er één keer in de 14 dagen een muziekavond georganiseerd.

De bewoners zijn erg tevreden over het Sint Jozef, zo ook meneer de With: ‘Ik woon hier sinds een paar jaar tot volle tevredenheid. Je bent hier, ondanks dat je hier opgenomen bent, toch een vrije man en een vrij mens, dat vind ik heel erg belangrijk’.

 

 

Deel naar jouw media!