Hoogezand: 45 jaar Squash Centrum

Squash en Golf Centrum Hoogezand bestaat 45 jaar. Wethouder Hoesen onthulde dinsdagmiddag om 16.00 uur, de banner:’ Op naar 45 jaar ‘ bij het Squash en Golf Centrum Hoogezand, aan de Heveapad 181 in Hoogezand. Dit deed ze samen met Mart Karsenbarg, die samen met zijn vader en moeder  Fred en Marion Karsenbarg het centrum runt.  Op deze dag was het precies 45 jaar geleden dat de verkoop van de bouwgrond van het Squashcomplex in de gemeenteraad werd besproken.

Vanaf 1982 is Fred Karsenbarg actief op het Squash Centrum. Samen met zijn vrouw Marion en zoon Mart runnen zij het bedrijf al 40 jaar. De squashsport groeide goed in Hoogezand en werd aangevuld met fitness mogelijkheden. In 2010 werd het centrum uitgebreid met een golfsimulator. De mogelijkheid om met golfclubs binnen op golfbanen te trainen was toen geheel nieuw in Nederland. Al snel werden er trainingen gegeven en competitie gespeeld. Golf bleek een goede aanvulling in de sporthal.

Wethouder Annemiek Hoesen: “De squash sport zich heeft zich sterk ontwikkeld in Hoogezand. Het Squash en Golf Centrum Hoogezand heeft zich hier hard voor ingezet. Het familiebedrijf neemt haar leden mee in nieuwe sport mogelijkheden en stimuleert de jeugd om actief te zijn met hun ouders. Dit legt een stabiele basis voor een sportieve toekomst”. Foto: Gemeente Midden-Groningen.

 

 

 

Deel naar jouw media!