Hoogezand: Afscheid docenten Aletta in Oldtimer

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft afgelopen vrijdag afscheid genomen van twee van haar meest ervaren eerstegraads docenten. Samen goed voor ruim 60 jaar lesgeven op het Aletta! Voorafgaand aan het feest werd achterin deze prachtige oldtimer een laatste rondje gereden over het schoolplein.

De dames gaan met vervroegd pensioen: docente Engels Irene Maathuis na 38 jaar (waarvan 37 jaar op het Aletta) en docente Duits Ellen Verhoef na 37 jaar (waarvan ruim 23 jaar op het Aletta) werken in het onderwijs.

Beiden hebben gedurende al die jaren naast het lesgeven ook diverse andere taken op de school uitgevoerd. Zo was Irene Maathuis 20 jaar sectievoorzitter, was ze counselor en klassenmentor, begeleidde ze leerlingen tijdens buitenlandse reizen naar o.a. Londen, Praag en Parijs en tijdens internationale studentenuitwisselingen met Amerika en Zweden. Ook gaf ze in de bovenbouw de cursus Cambridge Advanced.

Collega Ellen Verhoef was naast docente o.a. klassenmentor, leerlingbegeleider op internationale reizen en ook naar conferenties die werden georganiseerd door de zusterschool in Geesthacht (Dld). Ze was de initiator van het Sprachdorf (Taaldorp) in Münster. Daarnaast heeft ze vol passie meer dan 15 jaar lang nieuwe docenten begeleid op het Aletta.

Hoewel ze uitkijken naar een nieuwe fase in hun leven, kijken ze beiden ook met plezier terug op hun werkzame leven in Hoogezand. Irene zegt: “Ik heb het bovenbouwteam havo/vwo als een warm nest ervaren. De collegialiteit is ook schoolbreed groot. Daarnaast hebben we ontzettend leuke leerlingen op het Aletta. Die m.i. overigens wel wat ambitieuzer mogen worden.”

Ellen sluit zich hierbij aan: “Ik gedij ook goed als ik een fijne relatie met leerlingen en collega’s heb. Het mentorschap vond ik bijvoorbeeld een van de leukste taken. Het geeft zoveel voldoening als je mentorleerlingen kunt begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Ze kunt helpen om steviger in hun schoenen te staan.”

Foto: op de achterbank Irene Maathuis (l) en Ellen Verhoef (r). Teamleider Kim Weeber (voorin) begeleidde de dames naar het feestje.

 

Deel naar jouw media!