Hoogezand: Drukke tijden voor voedselbank

Het zijn drukke tijden voor voorzitter Benno Munneke en z’n vrijwilligers van de Voedselbank Midden-Groningen. Het zijn voor veel inwoners in Nederland slechte tijden, in onze gemeente is dat niet veel anders. De energiecrisis en niet te vergeten corona zorgen voor veel armoede. Immers zijn de kosten voor onder andere gas explosief hoog en kunnen veel mensen het niet meer betalen en dus komen de dagelijkse boodschappen in gevaar. Voedselbank Midden-Groningen, ooit ontstaan in de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer is tegenwoordig actief voor de hele gemeente Midden-Groningen.

Tegenwoordig is de voedselbank gehuisvest aan de Productieweg 1 in Hoogezand, men is in de afgelopen jaren meerdere malen verhuisd. Munneke is nu tevreden over de huidige faciliteiten. Naast deze hoofdvestiging zijn er ook uitgiftepunten in Zuidbroek en Schildwolde. Het gebouw is voor een groot gedeelte verduurzaamd met onder andere zonnepanelen. Binnenkort wordt er een nieuwe betere vloer in het gebouw gerealiseerd en wordt de inrichting geoptimaliseerd, in de week van 24 tot 28 oktober is de voedselbank dicht. De uitgifte komt niet in gevaar, men geeft cliënten voor meer weken aan boodschappen mee.

Men komt met regelmaat zeer schijnende gevallen tegen, niet alleen mensen in een bijstand situatie, ook mensen met een baan die het niet meer kunnen betalen en hulp komen zoeken. Voordat mensen boodschappen wekelijks kunnen komen halen kijkt men of er wordt voldaan aan een aantal criteria, dat heeft te maken met de financiële situatie waarin potentiele cliënten zich bevinden. Eéns per half jaar doet men een zogenaamde her intake, om te kijken of men nog terecht bij de voedselbank klant is.

Op de vraag of de vrijwilligersbank genoeg vrijwilligers heeft, antwoord Munneke, we kunnen altijd extra handjes gebruiken. Het is gewoon druk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl