Hoogezand: Vragen GB stop uitrol internet

De fractie van GemeenteBelangen Midden-Groningen (GBMG) maakt zich zorgen over de voortgang van de aanleg van snel internet in het buitengebied. Rodin, het bedrijf dat deze aanleg zou verzorgen, is hiermee gestopt en staat in een conflict lijnrecht tegenover de Provincie.

Eind 2017 was afgesproken dat Rodin 13.000 onrendabele adressen in de provincie van snel internet zou voorzien. Volgens GBMG dreigen de inwoners in de buitengebieden de dupe te worden van deze gang van zaken.

De fractie van GBMG vraagt aan het college van burgemeester en wethouders om hoeveel adressen in Midden-Groningen het gaat en hoe de provincie en de gemeenten verder denken te gaan met de aanleg van snel internet in het buitengebied. En hoe gaan provincie en/of gemeentebestuur de inwoners hierover informeren? GBMG vindt dat de inwoners er recht op hebben om op korte termijn duidelijkheid te krijgen. De fractie is benaderd door mensen die zich mateloos ergeren aan het feit dat het geschil via de media wordt uitgevochten.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl