Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Dungeons and Dragons in bieb

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Spellenfans in de regio Hoogezand kunnen hun hart ophalen. De bibliotheek gaat daar beginnen met een programmering rondom fantasy games en zogeheten ‘’tabletop gaming’’. Dat zijn spellen waarbij je met elkaar om tafel spellen speelt. De eerste activiteit is op 28 oktober en staat in het teken van Dungeons and Dragons, een wereldberoemde ‘’role-playing game’’, een verhalend spel waarbij je onder leiding van een spelleider, ook wel Dungeon Master geheten, samen met een groep medespelers op avontuur gaat en mysteries oplost en monsters verslaat.

Dungeons and Dragons

Dungeons and Dragons, afgekort ook wel D&D genoemd, is een zogeheten role-playing game waarbij je in de huid kruipt van een fantasie karakter en samen met een groep medespelers allerlei avonturen beleeft en monsters verslaat. Ben je benieuwd hoe je dit spel speelt, hoe je een character maakt of ben je simpelweg op zoek naar een groep mensen waarmee je dit spel samen kunt spelen? Meld je dan aan en ga mee op avontuur! Donderdag 28 oktober is er een (introductie)avond in de bibliotheek in Hoogezand. Of je nu compleet nieuw bent of al ervaren, iedereen is welkom. De avond duurt van 19:00 tot 22:00, inloop is vanaf 18:30. Meedoen is gratis maar aanmelden wordt zeer gewaardeerd in verband met het aantal spelleiders dat we nodig hebben. Aanmelden kan via de agenda op de website: www.biblionetgroningen.nl/hoogezand Meedoen kan vanaf 14 jaar.

Bordspellen avond

Ook is er binnenkort een bordspellenavond in de bibliotheek in samenwerking met de lokale spellenclub Mag ik met ROOD. Deze bordspellenavond vindt plaats op vrijdag 12 november van 19:00 tot 22:00 en is gratis. Op deze avond worden er verschillende, nieuwere bordspellen gespeeld. Ben je gek op spelletjes en wil je met anderen graag nieuwe spellen ontdekken of gewoon gezellig samen een bordspel spelen? Dan ben je van harte welkom op de spellenavond! Van populaire spellen zoals Ticket to Ride en Wingspan tot spellen zoals Tiny Towns of Azul, je kunt van allerlei spellen komen spelen en ontdekken in een fijne, ongedwongen sfeer. Ook voor deze avond is aanmelden nodig, dit kan ook via de website. De spelletjesavond is voor iedereen die van spelletjes houdt en vanaf 16 jaar.

Analoog gamen

Biblionet Groningen is sinds juli bezig met een project om analoog gamen een plek te geven in de bibliotheek, en dan met name fantasy spellen zoals Dungeons and Dragons en het populaire ruilkaartenspel Magic: The Gathering. In de bibliotheek in Appingedam komt elke twee weken op vrijdagavond een enthousiaste groep Magic spelers bij elkaar en worden er regelmatig Dungeons and Dragons avonden georganiseerd. ‘’We willen dit heel graag uitbreiden naar de rest van de provincie’’, zegt Hannah Sietzema, één van de bibliotheekmedewerkers betrokken bij het project. ‘’We willen graag een groep mensen bij elkaar brengen die deze spellen willen leren of die gewoon gelijkgestemden zoeken om mee te spelen in een ongedwongen sfeer. Ook bordspelavonden horen hier bij’’. Iedereen die geïnteresseerd is in de aangeboden spellen is welkom.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter