Hoogezand: Geslaagden Aletta

Maar liefst twee weken achter elkaar is het groot feest op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. De geslaagden van de afdelingen vmbo-bb+lwt, havo en mavo zijn deze week al in het zonnetje gezet. De leerlingen van de afdelingen pro, vmbo-kb en vwo mogen hun diploma komende week in ontvangst nemen in de feestelijk versierde theaterzaal van de school.

Wout Zilverberg, onderwijsdirecteur: “Er is alle reden om een mooi feestje te vieren dit jaar, want we zijn erg trots op onze examenresultaten: vmbo-bb/lwt100%,vmbo-kb 99%, mavo 99%, havo 87% en vwo 92% geslaagd.”

Het is traditie dat de geslaagde leerlingen bij binnenkomst in de zaal worden ontvangen met een oorverdovend applaus van docenten, ouders en overige familieleden. Daarna zijn er lovende woorden van de teamleider, en is er voor iedere geslaagde een persoonlijk praatje van de mentor. Ook worden excellente leerlingen nog eens extra in het zonnetje gezet.

Het Aletta heeft oog voor talentvolle leerlingen op alle niveaus; excellente leerlingen worden tijdens de diploma-uitreikingen extra in het zonnetje gezet. Soms valt de eer te beurt aan een leerling die het hoogste cijfer op een vak scoort en soms ligt daar een andere reden aan ten grondslag; zoals talent, passie, gedrevenheid of inzet.

En na het officiële gedeelte wordt er gezellig met elkaar nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje en is er tijd om foto’s te maken en gaan de afstudeerhoedjes de lucht in. Diploma in de zak, nu tijd voor vakantie!

Deel naar jouw media!