Hoogezand: Hemelhuisje op Stillehof

Onlangs heeft dé dichter van Midden-Groningen, Gerard rozeboom een nieuw project afgerond. Rozeboom heeft een hemelhuisje gerealiseerd op de begraafplaats het Stille Hof in Hoogezand. Een Hemelhuisje is een gedenkplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft, ongeacht waar iemand is begraven, uitgestrooid of is bijgezet iets kan achter laten. Rozeboom is op het idee gekomen omdat hij op vroege leeftijd zijn beide ouders heeft verloren en hij het moeilijk vond om het te verwerken. Daarom is hij gestart met het schrijven van gedichten. Door het schrijven van gedichten is het hem gelukt om dit te verwerken. Op deze wijze kan een ieder die een dierbare verleren heeft, iets tastbaars in het huisje achter laten, een verhaal, een tekening of een gedicht.

Als sinds een aantal weken wordt er met regelmaat gebruik gemaakt van het hemelhuisje. In het huisje ligt ook een soort van logboek, daar kan men een herinnering delen met andere bezoekers.

Heeft u ook behoeft om iets te delen of achter te laten? U vindt het hemelhuisje op de begraafplaats het Stille Hof aan de Knijpslaan in Hoogezand.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email