Hoogezand: Open Huis Humanitas

Humanitas Midden-Groningen houdt op zaterdag 29 oktober 2022 een open huis om te laten zien wat de vrijwilligers doen. Ook is het open huis het moment van het in gebruik nemen van een viertal extra lokalen van de voormalige school De Lichtbron voor activiteiten voor nieuwkomers.

Humanitas wil in de lokalen van de voormalige school samen met andere organisaties, die ook activiteiten doen voor nieuwkomers, de krachten bundelen. In de lokalen zullen allerlei activiteiten opgestart worden, waarbij aan de nieuwkomers gevraagd zal worden hieraan actief deel te nemen. Humantas wil met het in gebruik nemen van een deel van de school de nieuwkomers meer kansen bieden om ook zelf te gaan werken aan hun ontwikkeling. Humanitas wil dit graag faciliteren door ruimte en ook de ondersteuning van vrijwilligers te bieden. Humanitas hoopt dat ook inwoners van Midden-Groningen dit signaal oppakken en als vrijwilliger er actief aan mee gaan werken.

Het Open Huis is van 10.00 tot 16.00 uur. Het kantoor aan de Troelstralaan 7 is dan open en iedereen kan vrij binnenlopen. Men kan rondkijken maar ook gesprekken voeren en vragen stellen over het vrijwilligerswerk van Humanitas. Er zijn bestuursleden en ook vele vrijwilligers aanwezig die uitleg zullen geven. Om het geheel gezellig te maken wordt koffie en thee en een drankje geschonken en er zullen hapjes zijn. Een aantal nieuwkomers is gevraagd om hapjes uit hun land van herkomst te maken en deze te serveren. Verder zullen er ook andere versnaperingen aangeboden worden. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten.
Ook zal een groep nieuwkomers wat laten zien uit hun land van herkomst. Het is nog niet bekend wat dit zal zijn maar het zal ongetwijfeld erg kleurrijk zijn. Humanitas wil nieuwkomers betrekken bij dit Open Huis omdat een deel van de school voor activiteiten voor hen zal zijn.
Humanitas hoopt dat vele inwoners gebruik maken om te kijken wat de vrijwilligers van Humanitas doen. Maar natuurlijk hoopt Humanitas ook op de aanmelding van nieuwe vrijwilligers.

Ook worden vertegenwoordigers van andere organisatie en ook de leden van de gemeenteraad uitgenodigd om te kunnen laten zien wat voor een organisatie Humanitas is en ook wat de vrijwilligers van Humanitas zowel voor de gemeenschap Midden-Groningen als voor de nieuwe burgers; de nieuwkomers doet.

Bron: Humanitas Midden-Groningen.

Deel naar jouw media!