Hoogezand: Innovatiefestival begonnen

Vandaag 10 oktober begon het innovatiefestival Midden-Groningen, in het dr. Aletta Jacobs College, Laan de Sport 4 in Hoogezand. Een traditie om zoveel mogelijk jongeren voor een technische loopbaan te interesseren. Jaarlijks wordt het innovatiefestival georganiseerd voor bassischoolleerlingen uit groep 8. Dit jaar is het thema duurzaamheid.

Tijdens de bijeenkomst waren leerlingen van OBS De Achtbaan en GBS de Lichtbron aanwezig voor de start van het festival. Directeur Wout Zilverberg van het dr. Aletta Jacobs College heette iedereen welkom. Vervolgens hield Tiemen Sikma van Royal Bodewes een presentatie over duurzaamheid in de scheepvaart, over hoe de scheepvaart industrie naar een duurzame toekomst toe navigeert.

Onder leiding van wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst van Midden-Groningen en Tiemen Sikma van Royal Bodewes, werd er met de leerlingen een groene quiz gedaan, Wat weten de aanwezige basisschoolleerlingen van GBS De Lichtbron en OBS De Achtbaan en overige gasten op de tribune over duurzaamheid en vergroening in de scheepvaart? OBS De Achtbaan won de 1e prijs. Het boek onze toekomst is nu, over de strijd met Greta Tnunberg voor het klimaat. Met het uitreiken van de prijs door de wethouder was het festival officieel geopend. Verder kregen alle leerlingen van beide scholen leuke gadgets.

Na afloop van de bijeenkomst gingen leerlingen aan de slag op de afdeling techniek om een miniatuur windmolen te bouwen op duurzame energie.

Het Innovatiefestival Midden-Groningen is een samenwerking tussen het dr. Aletta Jacobs College, het basisonderwijs, Biblionet Groningen, de gemeente en het regionale bedrijfsleven.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl