Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Nieuw voertuig museum

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onlangs heeft brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer een “nieuw” voertuig aan de collectie toe kunnen voegen dankzij een bruikleen overeenkomst met het Daf museum in Eindhoven.

Ergens eind juli kreeg Marc Bakker secretaris van het brandweermuseum een telefoontje van de conservator van het Daf museum in Eindhoven met de vraag of het brandweermuseum misschien interesse heeft bij een Daf 7 streper autoladder uit 1953.  Na een kort overleg met het bestuur en op voorwaarde als er nog plek voor is, werd besloten om op het voorstel in te gaan van het Daf museum.

De aflevering was geheel onverwachts en on aangekondigd maar zeker niet minder welkom. Ze zijn blij dat deze mooie Daf 7 streper in bruikleen bij ons mag staan.

De Daf V50 uit 1953, opgebouwd bij Carrosserie bedrijf Remmers en ladderpakket is gebouwd door Metz. Hij heeft 7 chromen strepen voorop de grill, vandaar de naam 7 streper. De ladderwagen is gebouw op een 9,5 ton chassis.

Bent u nieuwsgierig  naar de Daf en ons museum? U bent op Dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur of op de 2e zaterdag van de maand van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom in het Brandweermuseum. Na telefonisch afspraak zijn andere dagen en tijden ook mogelijk, voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Marc Bakker op 0651826079 mailen mag ook info@hbvvhs.nl.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter